Så skapar du biokänsla hemma

[vc_row css=”.vc_custom_1495031311379{margin-top: -20px !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1507881125072{margin-top: -15px !important;}”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text][icey_SocialShare][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner css=”.vc_custom_1495031298059{margin-top: 30px !important;}”][vc_column_inner][vc_column_text el_class=”icey_ingress”]Filmentusiasten Niclas Lindström slog på stort när han byggde sin egen hemmabio.
Men det behöver inte kosta skjortan.
Här är bästa budgettipsen när du ska skapa biokänsla i ditt hem.
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Vintern är här och vad passar bättre än att krypa ned i soffan framför en riktigt bra film? På SF Anytime hittar du Nordens största utbud och tusentals filmer att välja bland. SF Anytime är först med alla de nyaste filmerna som gått på bio, före betalkanalerna och abonnemangstjänsterna.

För den som vill krydda upplevelsen ytterligare kan det vara kul att skapa biokänsla hemma. Och det är inte alls så krångligt som många tror. Med enkla medel förvandlar du tv-rummet till din favoritplats i hemmet.
– Bara att placera tv:n i rätt höjd, ljuddämpa rummet en aning och mörklägga på rätt sätt gör stor skillnad, säger Niclas Lindström som är en av landets främsta experter på hemmabio-anläggningar.

Han har själv byggt en egen för drygt 1.5 miljon kronor och projektet är ännu inte klart. Förutom bioanläggningen på cirka 60 kvadratmeter, har han även en kiosk med popcorn-maskin, godis och dryckeskyl, samt en lounge. Nu planerar han att bygga ut med en spelhall fylld av flipperspel.
– När du ska bygga en hemmabioanläggning så fundera på vad du vill ha ut av den, stressa inte utan ta tid att undersöka vilka prylar du ska köpa. Kolla runt på nätet och bland vänner för att sedan välja det som passar bäst för just dig och dina behov.

Varje år köper Niclas Lindström in tusentals filmer till sin hemmabioanläggning. Det går inte en dag utan att han kollar efter nya filmer som kommit ut, bland annat på SF Anytime som han tycker är en väldigt bra tjänst för alla filmintresserade.

Men det behöver inte kosta skjortan för den som bara vill skapa en trevlig filmkväll hemma. Ett tips är att bjuda in dina vänner och göra något extra med dem. Till exempel kan du skicka ut en fin inbjudan, fotografera alla som kommer framför en fotovägg, likt en riktig galapremiär, och servera snittar och mingelmat. Att sluta upp kring en filmkväll är ett trevligt sätt att umgås på, oavsett om man har den senaste tekniken eller inte.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text el_class=”icey_poptext”]

Bästa budgettipsen

 1. Placera bilden i rätt höjd
  Många sätter bilden för högt, vilket gör det obekvämt att titta och upplevelsen blir inte optimal. Sätt dig skönt i soffan och blunda. Öppna sedan ögonen och titta rakt fram. Den punkten du ser, där ska mitten av bilden vara. Bilden ska börja max 80 centimeter från golvet.
 2. Mörklägg rummet
  Sätt en skena längst upp i taket och använd svarta mörkläggningsgardiner för att mörklägga väggar och undvika ljusinsläpp från fönster. Viktigast är att mörklägga kring projektorn eller tv:n för att fokuset ska komma på bilden. 
 3. Ljuddämpa för bra akustik
  Tänk på att hårda ytor avger starka ljudreflexer och ljudupplevelsen blir då sämre. Ljuddämpa rummet för en fin ljudmiljö och för att slippa ekon. Detta kan du göra genom att använda dig av tjocka mattor på golvet, tjocka gardiner och andra textilier.
 4. Bjud in dina vänner
  Skicka ut fina inbjudningskort, fota gästerna likt en riktig kändiskväll när de anländer och bjud på snittar och mingel innan filmen börjar. Poppa popcorn och köp popcornkrydda som finns på bio. Passa även på att bjuda på läsk i stora pappmuggar.
 5. Få en omskakande upplevelse med “bass shakers”
  En så kallad bas-skakare tar upplevelsen till en ny nivå. Du sätter fast den i soffan och det gör att soffan skakar då basljuden i filmen sätter igång. Om målet är att få känslan av att vara med i filmen så är det ”bass-shakers” du ska investera i.

 

Här hittar du alla filmer på SF Anytime[/vc_column_text][vc_column_text el_class=”icey_poptext”]

Niclas hemmabio

[/vc_column_text][vc_gallery interval=”3″ images=”1898,1899,1902″ img_size=”medium” css=”.vc_custom_1513797141484{margin-top: -25px !important;}”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text css=”.vc_custom_1512852859323{margin-top: -35px !important;}”][icey_SocialShare][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1512852161654{margin-top: -70px !important;}”][vc_column][/vc_column][/vc_row]