Här är superhjältarna vi älskar mest

Det finns en hel mängd superhjältar i filmernas universum – och
nu är Marvel Studios aktuella med sitt 17:e äventyr, ”Thor Ragnarök”.
Men vilken film är egentligen den största favoriten?
Här är svaret. 

Det är superhjältarna i gruppen “The Avengers” som de flesta hjärtan klappar allra mest för. Med ett genomsnittligt betyg på hela 8.1 av 10 möjliga på filmsajten IMDB rankas filmen från 2012 som den allra bästa och hamnar på första plats på deras lista över de mest omtyckta Marvelfilmerna genom tiderna.

Filmen, som handlar om superhjältarna Iron Man, Captain America, Hulken och Thor var den film som snabbast dragit in 200 000 000 dollar i USA – bara tre dagar efter sin premiär på bio. “The Avengers” är också en av de mest inkomstbringande filmerna någonsin baserat på serietidningar och distribuerad av Walt Disney Pictures. Med en sådan succé var en uppföljare en självklarhet. Våren 2015 släpptes ”Avengers: Age of Ultron”, som även den nu finns med på topp tio-listan över bästa Marvelfilmerna genom tiderna.

SF Anytime kan du se alla Marvel-filmer, snabbt, enkelt och helt abonnemangsfritt. SF Anytime är Nordens ledande filmtjänst med ett utbud på tusentals filmer. Det har släppts många Marvelfilmer de senaste åren och den senast släppta filmen är ”Spider-Man Homecoming”.

Marvel Studios

  • Är en amerikansk tv- och filmstudio, baserad i Burbank, Kalifornien, som grundades 1993.
  • Studion är ett dotterbolag till Marvel Entertainment, som i sin tur sedan 2009 ägs av The Walt Disney Company. Eftersom det är en del av Disney-koncernen samarbetar Marvel Studios med The Walt Disney Company.

  • Marvel Studios erbjuder ett ambitiöst utbud av hjälteäventyr. Efter “Thor Ragnarök” har de tillkännagett release av ytterligare tre filmer: “Black Panther”, “Avengers: Infinity War” och “Ant-Man and the Wasp”.

 

Se alla Marvel-filmer här

Den 26 februari släpper SF Anytime den tredje filmen i serien om Thor, succéfilmen ”Thor Ragnarök”, som köpfilm. Även det en film som många rankar som en av de bästa. På Nordens ledande filmtjänst SF Anytime hittar du även de två föregående filmerna om Thor, ”Thor The Dark World” och ”Thor”.

10 mest omtyckta Marvel-filmerna på IMDB

1.  The Avengers (2012)
En brokig skara individer med superkrafter samlas ihop av den hemliga organisationen S.H.I.E.L.D. för att skydda planeten mot invaderande styrkor från yttre rymden. Tillsammans bildar de motvilliga superhjältarna gruppen The Avengers.
Betyg: 8.1

Se filmen här

2. Guardians of the Galaxy
Äventyraren Peter Quill stjäl en eftertraktad himlakropp från Ronan, som är en kraftfull skurk med ambitioner att förinta hela universum. Peter slår sig sen samman med en vapengalen tvättbjörn, en trälik humanoid, den gåtfulla Gamora och den hämndlystne Drax the Destroyer. Tillsammans bildar de ett futuristiskt team av superhjältar.
Betyg: 8.1

Se filmen här

3. Thor: Ragnarök (2017)
Thor hålls fängslad på andra sidan universum utan sin mäktiga hammare. Han för en kamp mot tiden för att ta sig tillbaka till Asgård för att stoppa Ragnarök – förstörelsen av hans hemvärld och slutet för hela den Asgårdska civilisationen. Thor ställs inför ett nytt hot, den mäktiga och hänsynslösa Hela.
Betyg: 8.0

Se filmen här

4. Iron Man (2008)
När den rika och supersmarta industrimannen Tony Stark tas till fånga av fienden konstruerar han en högteknologisk skyddsdräkt för att kunna fly. Nu är hans uppdrag att rädda världen som den unika hjälte han är skapad – inte född till – att vara.
Betyg: 7.9

Se filmen här

5. Captain America: Civil War (2016)
Steve Rogers leder det nya teamet med Avengers i deras fortsatta arbete för att skydda mänskligheten. Men när Avengers är inblandade i en stor internationell händelse, som resulterar i att oskyldiga drabbas av stora skador, ökar kravet på att ett nytt system ska installeras. Ett system som innebär att en styrelse ska avgöra när man bör anlita Avengers tjänster.
Betyg: 7.8

Se filmen här

6. Captain America: The Winter Soldier (2014)
Efter de dramatiska händelserna i New York lever Steve Rogers aka Captain America ett lugnt liv i Washington och försöker att anpassa sig till den moderna världen. När S.H.I.E.L.D. attackeras dras dock Captain America in i en härva av intriger som hotar hela mänskligheten.
Betyg: 7.8

Se filmen här

7. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)
Efter att de räddat Xandar från Ronans vrede, är Guardiansgänget erkända som hjältar. Nu måste gruppen hjälpa sin ledare, Star Lord, att avslöja sanningen om hans ursprung. Längs vägen blir gamla fiender till bundsförvanter och ett förräderi hägrar, när gänget upptäcker att de står inför ett förödande hot mot galaxen.
Betyg: 7.7

Se filmen här

8. Spider-Man: Homecoming (2017)
Fortfarande exalterad över sin upplevelse med the Avengers återvänder Peter hem till sin moster May, under sin mentor Tony Starks uppsikt. Han försöker återuppta sina dagliga rutiner, men kan inte riktigt släppa tanken på att få uträtta nya hjältedåd. När superskurken Vulture dyker upp får han chansen – samtidigt som allt han håller kärt plötsligt befinner sig i stor fara.
Betyg: 7.5

Se filmen här

9. Doctor Strange (2016)
Stephen Vincent Strange är en briljant men arrogant neurokirurg. Då hans karriär slås i spillror tar hans liv en ny riktning – att försvara världen mot ondska. På en mystisk plats som kallas Kamar-Taj erhåller han magiska krafter. Plötsligt är han indragen i en kamp mot osynliga mörka krafter, ämnade att förgöra vår verklighet.
Betyg: 7.5

Se filmen här

10. Avengers: Age of Ultron (2015)
När Tony Stark försöker starta ett fredsbevarande program går det snett. Jordens framtid är hotad och Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow samt Hawkeye sätts nu alla på prov. När den onde Ultron träder fram är det upp till medlemmarna i Avengers att stoppa honom från att sätta sina planer till verket, vilket leder till ett episkt, unikt och världsomspännande äventyr.
Betyg: 7.4

Se filmen här